BHV en EHBO Diensten

Tijdelijk geen BHV’ers voorhanden? Huur een professionele BHV’er van VGN Medical Support! ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ en…

Lees verder
  • Theorie: Zelfstudie middels e-learning
  • Duur: Afhankelijk van inzet en opleidingsniveau 2 tot 6 maanden
  • Stage: 10 evenementen, landelijk
  • Instroommomenten: Elk moment van het jaar

Introductie

De opleiding ESO bestaat sinds 2004 en is goedgekeurd door de minister van Justitie en valt onder Stichting Opleidingsfonds Evenementen Begeleidingsbranche (SOEB). De examens worden verzorgt door Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingorganisaties (SVPB). En de brancheorganisatie is Vereniging van Beveiligingsorganisaties voor Evenementen (VBE).

Je voldoet aan de volgende criteria

  • Niet in aanraking zijn geweest met Politie / Justitie
  • MBO werk- en denkniveau
  • Representatief en communicatief vaardig (Nederlands en Engels in woord en geschrift)
  • Gedisciplineerd en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Gemotiveerd
  • Computervaardig
  • Bereid zijn om wisselende diensten te draaien (7 dagen per week, 24 uur per dag)
  • Rijbewijs en eigen vervoer.
  • Flexibiliteit en beschikbaarheid
  • Stressbestendigheid
  • Klantvriendelijkheid en servicegerichtheid
  • Zelfstandigheid en vermogen om in teamverband te kunnen presteren
  • Geen lichamelijke beperkingen met betrekking tot de dienstuitvoering

Opleiding

De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de onderwijsinstelling die de theorie aanbiedt. Het theorie examen van SVPB staat voor iedereen open. Om deel te mogen nemen aan het praktijkgedeelte moet het theoretische gedeelte positief zijn afgerond doormiddel van het SVPB examen.

Het theoretische deel bestaat uit twee vakken. Voor het praktijkgedeelte dien je 10 verschillende opdrachten uit te voeren bij een evenement. Na deze 10 opdrachten wordt er een mondeling examen afgenomen door de SVPB. Om bij een beveiligingsbedrijf stage uit te voeren moet het bedrijf aangesloten zijn bij de VBE en praktijkbeoordelaars in haar organisatie werkzaam hebben.

Voor wie ?

De opleiding Event Security Officer is zeer geschikt voor personen die naast een studie of baan nog een leuke uitdaging zoeken waar ze bovendien lekker mee kunnen bijverdienen. VGN Group verzorgt de opleiding ESO, waarborgt het kwaliteitsniveau en verzekert cursisten ook van het optimaal opdoen en ontwikkelen van kennis, kunde en vaardigheden gedurende het doorlopen van de opleiding.

Je loopt stage binnen VGN Events. VGN Events is toegelaten en bevoegd om ESO praktijkopdrachten af te tekenen. Na de afronding van de opleiding bestaat de mogelijkheid om binnen VGN Events een contract (op oproepbasis) krijgen, om daadwerkelijk te werken als gediplomeerd beveiliger op gave evenementen.

[/vc_column_text][vc_single_image image="608" img_size="large"][vc_column_text]

Theoriedeel

Het theoriegedeelte bestaat uit twee vakken:
  • Event Security
  • Werken binnen wettelijke kaders 2

Het theoriedeel werken binnen wettelijke kaders 2, is hetzelfde vak als wordt geëxamineerd bij de opleiding MBO Beveiliger niveau 2. De theorie examens worden afgenomen door de SVPB. Het examen bestaat uit meerkeuzen vragen.

Praktijkdeel

Hierbij ontvangt de leerling een praktijkwerkboek waarbij 10 verschillende opdrachten uitgevoerd dienen te worden bij 10 verschillende evenementen. Je wordt begeleid door een begeleider van het bedrijf waar je de stage uitvoert. Taken die worden uitgevoerd zijn o.a. visitatie en fouillering, backstage werken, frontstage werken en rapporteren.

Het examen bestaat uit een mondelinge toelichting op je praktijkwerkboek. Dit wordt geëxamineerd bij de SVPB. Indien het een grote groep aantal examendeelnemers betreft is het ook mogelijk om dit op locatie te doen.

Om de stage te kunnen uitvoeren dient er een blauwe beveiligingspas aangevraagd worden. Dit is het zogenaamde ESO beveiligingspas. Deze is geldig voor een stageperiode van een jaar. In de meeste gevallen is het praktijkexamen eerder haalbaar dan een jaar.

De cursuskosten zijn inclusief inschrijfgeld, lesmateriaal, theorie-examen, praktijktraining als voorbereiding op het praktijkexamen/stage en praktijkexamen. De opleidingskosten zijn exclusief eventuele herexamens.

Deelname aan de opleiding is enkel gegarandeerd wanneer het totale opleidingsbedrag is ontvangen door VGN Group.

VGN Group heeft met enkele uitkerende instanties en re-integratiebureaus afspraken gemaakt over re-integratietrajecten. Mocht je in een uitkeringssituatie zitten, informeer dan ook even bij je werkcoach voor eventuele mogelijkheden.

Overige informatie

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding verreist. Na het behalen van deze opleiding ontvangt de deelnemer het SVPB certificaat Event Security Officer.